Kod CN: 9603 90 99 - Mopy i przybory do odkurzania wykonane ze skóry wyprawionej; kępki i pęczki przygotowane do wyrobu mioteł, szczotek lub pędzli; wycieraczki do szyb, gumowe lub z innych giętkich materiałów; miotły i szczotki, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 4704 - Masa celulozowa drzewna siarczynowa (z wył. do przeróbki chemicznej)
Kod CN: 4821 - Etykiety wszelkich rodzajów z papieru lub tektury, nawet zadrukowane
Kod CN: 8423 30 10 - Wagi do porównywania ważonej masy z zadaną wartością stałą oraz wagi służące do podawania ustalonej masy materiału do worka lub innego pojemnika, włączając wagi zbiornikowe, wykorzystujące elektroniczne środki do pomiaru mas
Kod CN: 0406 40 90 - Ser z przerostami niebieskiej pleśni i pozostały ser zawierający przerosty otrzymywane z użyciem Penicillium roqueforti (z wył. Roquefort i Gorgonzola)
Kod CN: 8607 12 00 - Wózki zwrotne i wózki Bissela, do lokomotyw szynowych lub taboru kolejowego (z wył. wózków zwrotnych napędzanych i jednoosiowych wózków Bissela)
Kod CN: 8412 80 80 - Silniki i siłowniki, nieelektryczne (z wył. turbin na parę, silników spalinowych, turbin hydraulicznych, kół wodnych, turbin gazowych, silników odrzutowych, silników i siłowników hydraulicznych i pneumatycznych, turbin wytwarzających parę wodną lub inną parę, i silników elektrycznych)
Kod CN: 2208 90 48 - Napoje alkoholowe destylowane z owoców, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. ze śliwek, gruszek, wiśni i Calvadosa)
Kod CN: 3502 20 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki
Kod CN: 2008 99 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zakonserwowanych cukrem ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej oraz orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, rdzeni palmowych i żurawin)